Kapiolani Community College Malama Hawaii Center Renovation
15708
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15708,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,qode-portfolio-single-template-1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Kapiolani Community College Malama Hawaii Center Renovation

Category
Education, Institutional
Location

Honolulu, HI

 

Client

University of Hawaii

 

Design Architect

Benjamin Woo Architects

 

Year Completed

2011

 

Description

The primary goal of this renovation project was to turn the traditional classrooms and spaces into flexible and comfortable learning spaces with open lab and offices to provide a passionate, positive, and productive learning experience for the KCC staff and students as well as the community at large. At the same time, making the exterior of the building more inviting and better responding to the existing site condition.

 

The 2,600 square foot renovation created an open classroom environment. The two classrooms utilize wood-framed glass pocket sliding doors to fully open the space, creating a new type of learning environment. Natural wood tones were selected for materials such as flooring, desktops and fabric selections. The exterior windows introduces daylighting into the spaces for a healthier environment as well as reduces energy costs.